

# Community Resilience Building (CRB) & HMP Stakeholder Workshop Day 1

Location: Dunstable Town Hall (511 Main St, Dunstable, MA 01827) Friday October 20, 8:30 AM to 12:30 PM

# 8:30 AM Registration & Refreshments (10 Minutes)

# 8:40 AM Welcome & Introductions (10 Minutes)

- Town Appointed Official
- MVP Regional Coordinator
- MVP/HMP Core Team/Committee Members
- Consulting Team
- Participant Introductions

#### 8:50 AM MVP/HMP Workshop Purpose & Overview (45 Minutes)

- Hazards
- Existing Climate
- Projected Climate

#### 9:35 AM Large Group Exercise #1 (20 Minutes)

- Identify Major Hazards
- Prioritize Top Four Hazards

#### 9:55 AM BREAK (10 Minutes)

#### 10:05 AM Presentation: Risk Matrix Overview (15 Minutes)

- Hazards
- Features
  - People, Structures, Systems, Historic/Cultural/Natural Resources, Economy & Activities that have Value to Community
  - Vulnerability or Strength
  - o Location
  - o Ownership
- Overview of Data and Maps Being Used During Workshop

#### **10:20 AM** Small Group Exercise #1 (1.5 Hours)

- People
  - Vulnerability and/or Strength, Location, Ownership
- Structures
  - o Vulnerability and/or Strength, Location, Ownership
- Systems
  - Vulnerability and/or Strength, Location, Ownership
  - Historical/Cultural/Natural Resources
    - Vulnerability and/or Strength, Location, Ownership
- Economy & Activities that have Value to the Community
  - o Vulnerability and/or Strength, Location, Ownership



# 11:50 AM Large Group Exercise #2: Report Out (30 Minutes)

• Each group present a few examples of their groups assets and strengths/vulnerabilities

# 12:20 PM Day 1 Wrap Up & Closing Remarks (10 Minutes)

<u>12:30 PM Adjourn</u>